dilluns, 28 d’abril del 2014

PER QUÈ L'ENSENYAMENT MUSICAL?

Quatre són les matèries que s'acostuma ensenyar: Lectura, escriptura, gimnàstica i música... Les lletres i el dibuix s'ensenyen per ser útils en la vida i tenir moltes aplicacions, la gimnàstica perquè estimula el valor i la música per l'oci, el qual cal dir-ho, és el principi de totes les coses” “La música té el poder de produir un determinat efecte en el caràcter moral de l'ànima, i si té el poder d'això, és evident que els joves han de ser orientats a la música i han de ser educats en ella…”(Aristòtil)






Moltes investigacions han demostrat que la música desenvolupa la personalitat i la intel·ligència de les persones. A més, l'aprenentatge de la música desenvolupa capacitats perceptives, expressives i comunicatives. També, aquesta contribueix a l'educació intel·lectual, corporal i emocional.

Per tant, aquesta matèria ha de ser considerada com a dret i necessitat per als alumnes, perquè així puguen desenvolupar totes les destreses anteriors.


"Tot millorarà quan es comprenga que l'ensenyament de la música ha de començar en l'etapa preescolar, que l'educació musical no és una opció sinó un dret, que si desitgem educar amb equitat llavors s'ha de propiciar un desenvolupament harmónic als nostres nens"
( Martorell)



dissabte, 26 d’abril del 2014

QUÈ ÉS LA MÚSICA?


"La música és el plaer que experimenta la ment humana en explicar sense adonar-se que està explicant." (Leibniz)

La música és l'art que es manifesta en l'organització dels sons i els silencis en el temps. És l'art de la generació, manipulació i combinació dels sons, produïts per veus humanes o per instruments,  produint missatges dotats d'unitat, continuïtat i coherència.





BENVINGUTS A COM SONA AIXÒ


Hi ha vegades en la vida que necessitem escoltar música per relaxar-nos, pensar, desconnectar...A més, els sons sense adonar-nos estan al nostre entorn les 24 hores del dia, ja siga per escoltar música a la ràdio, a la televisió, sentir els sorolls dels cotxes, de la gent parlant, però el més important és que escoltem so quan ens comuniquem d'una manera oral, és a dir, quan parlem. 



Moltes vegades no li donem importància a l'ensenyament de la música i no ens adonem que és bàsic per a les persones. Durant aquest blog podreu trobar enllaços d'interés per fer exercicis, descobrir músics, estudiar història musical i moltes coses més que us podran ajudar amb aquest tema.